Karapınar Ziraat Odası > Haberler > KARAPINAR ZİRAAT ODASI'NDAN DEV YATIRIM

KARAPINAR ZİRAAT ODASI'NDAN DEV YATIRIM

KARAPINAR ZİRAAT ODASI’NDAN DEV YATIRIM

Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı, Karapınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan kendisine ait arsa üzerine yaklaşık 2.000 m2 alanda ve 3.000 ton depolama kapasiteli Soğuk Hava Deposu inşaatına başladı.20.09.2018 tarihinde Oda Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninde, yapılan dua ve Kurban kesilmesinin ardından inşaata ilk beton atılarak inşaata başlanıldı.

Ziraat Odası Başkanı Durmuş ÜNER; İlçemizde yetiştirilen Meyve ve Sebze ürünlerinin uygun ortamda uzun süre muhafazasını sağlayıp ilçemizde sebze ve meyve üretiminin artırılması hedeflenen proje ile aynı zamanda dar gelirli üreticilerimizin gelir düzeyinin artırılması hedeflenmektedir dedi.

Başkan ÜNER, İlçemizde yarı organik olarak yetiştirilen Sebze ve tamamen Organik yetiştirilen Meyve ürünlerinin uygun ortamda uzun süre muhafaza edebilecek Soğuk Hava Deposunun olmayışı nedeniyle ürünlerin çabuk bozulma sürecine girdiğinden, üreticilerimiz ürünlerini İl dışından gelen alıcılara değerinden daha düşük fiyatlara pazarlamak zorunda kalmakta, bu durumdan hem üreticilerimiz zarar etmekte hem de kendi ilçemizde yetişen sağlıklı ürünler ilçe halkımızın hizmetine kısıtlı sunulmaktadır. Ziraat Odasının kuracağı yaklaşık 3000 ton kapasiteli Soğuk Hava Deposu ile bu sorunların ortadan kaldırılması hedeflenerek hem üreticilerimizin daha fazla ürün üretmeleri teşvik edilerek bölgemizin öncelikli sorunu olan yer altı su kullanımı ve kimyasal gübre kullanımı azaltılarak ilçemizde yüksek gelirli alternatif ürünlerin üretilmesi teşvik edilecek, ilçe halkımıza daha doğal ve ucuz meyve sebze alternatifi sunulması hedeflenerek çiftçilerimize yüksek getirisi olan Alternatif ürünler bazında ticari hareket kazandırmak amaçlanmaktadır. Dedi.

Başkan Durmuş Üner, İnşaatına başlanan Soğuk Hava Deposu Arsasını, Karapınar OSB Müdürlüğü’nden, Oda Başkanlık görevini devraldığı 2015 yılında peşin bedel ile alındığını belirterek, Arsa alımından sonra, İlçemizde Alternatif ürün yetiştirilebilmesi ve üreticilerimizin yukarda bahsedilen öncelikli sorunlarının çözümü için Oda Meclisimizde gerekli değerlendirmeler yapılmış, Oda olarak çiftçilerimiz adına böyle bir hizmetin yapılmasıyla bu tür problemlerin önemli ölçüde çözüme kavuşacağı konusunda görüş birliğine varılarak tesisimizin inşaatına başlandığını belirtti.

Başkan ÜNER,2015 yılında Odayı kıt kaynaklarla devir aldıklarını, 4 yıl gibi bir sürede Meclis Üyeleri ve personellerimizle birlikte planlı, disiplinli ve tasarruf tedbirlerini ön planda tutan bir çalışma ortamı oluşturarak, çiftçilerimizden alınan Aidatların 1 kurşunu bile çiftçi yararına olmayan harcamalarda kullanmadıklarını söyleyerek, 4 yıllık görev süresinde elde edilen birikimlerin Soğuk Hava Deposu olarak çiftçilerimizin hizmetine sunmak üzere başlattıklarını söyledi.

Bundan sonra da aynı çalışma disiplini içerisinde çiftçiden alınan aidatları misliyle birlikte yine çiftçimizin hizmetine sunulmak üzere değişik projelerle yansıtmaya devam edeceklerini belirterek, Çiftçilerimize kazandıracağımız Soğuk Hava Deposu’nun İlçemize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.