Karapınar Ziraat Odası

ZOBİS
Karapınar Ziraat Odası > Haberler > ÖZBEKİSTAN TARIM ENSTİTÜSÜ VE ÖZBEKİSTAN FAO TEMSİLCİLERİ ODAMIZI ZİYARET ETTİLER.

Özbekistan Taşkent Üniversitesi Tarım Enstitüsü öğretim görevlileri, ve FAO Özbekistan Temsilcilerinden Feruz Sharipov oluşan bir heyet Odamızı ziyarette bulundular.Karapınar Ziraat Odasının yapmış olduğu çalışmaları duyduklarını ve bu yüzden Karapınar Ziraat Odasını ziyaret etmek istediklerini belirten yetkililer özellikle Odamızın Anıza Doğrudan Ekim deneme tarlalarını inceleyerek Oda yetkililerimizden geniş bilgi aldılar.
Konya İl Tarım Müdürlüğü Teknik Elemanları Mehmet Sadık Oturanç ve Haydar Kurt rehberliğinde İlçemize gelen heyet İlçemizde Tarımsal Sulama Suyunun ekonomik kullanılması ve birim alandan yüksek verim almak amacıyla basınçlı kapalı sulama sistemlerinin kullanılmasını ve Maliyetlerin düşürülmesi ve toprak yapısının korunması amacıyla Doğrudan Anıza Ekim çalışmalarımızı takdirle izlediklerini ve aynı uygulamaların Özbekistan'da da uygulanması için Karapınar Ziraat Odası ile Teknik Destek noktasında işbirliği yapmak istediklerini belirttiler.
Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner yurt dışından gelen misafirlerimize ev sahipliği yaparak çalışmalarımızı takdir edip Odamızı tercih ederek bizleri ziyaret etme nezaketinde bulunan Özbekistan'lı kardeşlerimize her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.