Karapınar Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Karapınar Ziraat Odası > Haberler > ÇİFTÇİLER TANDOĞAN'DA BULUŞTU.

ÇİFTÇİLER TANDOĞAN'DA BULUŞTU.

-Onbinlerce çiftçi Tandoğan’ı doldurdu

-14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliği için Türkiye’nin her noktasından, 81 ilinden gelen onbinlerce çiftçi, Ankara’da Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda buluştu

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:  “Tek amacımız üretmek, ürettiğini değerinden satabilmektir. Bu çiftçinin üretmekten başka düşüncesi yoktur”

-“Hiçbir şeyi eksik bırakmadığımız için mi, bu ülkede çiftçimizin kıymeti bilinmiyor. Kıymetimiz sofralarda bir şey eksik olunca mı anlaşılacak?”

-“Şehit kanlarıyla sulanmış olan bu topraklar ve bu topraklarda üretim yaparak ülke nüfusunu, bu ülkeye sığınanları doyuran çiftçilerimizin kıymetini bilmeliyiz. Bu topraklarda yaşayan herkes bunu bilmek zorundadır”

-“Sanayici üretiyor da biz de üretmiyor muyuz? Biz reel sektörün temeliyiz. Bunu bu ülkede hala bilmeyen, idrak edemeyenler var”

-“Bu ülkede sanayici el üstünde tutulurken, bu şartlarda üretim yapan, istihdam sağlayan, ihracat yapılmasına neden olan Türk çiftçisi, neden üvey evlat muamelesi görüyor? Milletimiz bu gerçeği görsün”

-“Çiftçimize, tarım sektörüne değer verelim. Tarım sektörünü şaha kaldıralım. Sadece ülkemizi doyurmakla yetinmeyelim, bölgemizin de gıda ambarı olalım”

-“Hedefimiz kaliteli buğday üretmek ve üretimi 30 milyon tona çıkarmaktır. Artık buğday ithal etmek istemiyoruz”

-“Üreticimiz arpa ve buğday fiyatlarının alın terini karşılayacakşekilde gerçek maliyetleri dikkate alarak açıklanmasını istiyor”

-“Türk fındığı, İtalyan fındığı olmasın. Fındık üç beş kişinininsafına bırakılmasın, devletimiz fındığa sahip çıksın”

-“Çaykur’dan üreticimiz için iyi bir fiyat bekliyoruz”

-“Çiftçimiz kazanamıyor, tüketicimiz makul fiyatlarla ürün satın alamıyor. Kim bunun sorumlusu aracılar”

-“Eskiden ürün pahalanınca sorumlusu üretici sanılırdı. Aracılardan kaynaklandığını bugün herkes öğrendi. Vatandaşımız da hükümetimiz de artık bunun farkında”

-“Aracı değil, üreten, tohum eken, fide, fidan diken eller, hayvancılık, arıcılık, balıkçılık yapan üreticimiz kazansın”

-“Unutulmasın ki çiftçinin refahı, ülkenin refahıdır”

-“Çiftçimiz, toprağını, tarlasını, tapanını, bağını, bahçesini, köyünü bırakmak istemiyor. Çiftçimiz, doğduğu yerde doymak istiyor”

-“Milyarlarca doları ithalata veremeyiz. ‘Yerli malı yurdun malı’ diyorduk. Şimdi ‘yerli malı dünya malı’ diyoruz. Türkiye, dünya malı tüketmekten kurtulmalıdır. Sofralarımızda yerli ürün kullanalım ki çiftçimiz kazansın”
-“Mazot, gübre, yem, elektrik, tohum, ilaç gibi girdi fiyatlarının yüksekliği bizleri zorluyor”

-“TZOB olarak kurulması için çok büyük gayret sarf ettiğimiz Et ve Süt Kurumu Kurulmasaydı çiğ süt fiyatı 60 kuruştan yukarıya çıkmazdı”

-“Ziraat Bankası, çiftçimizin ucuz kredi talebini karşılamalıdır. Hazine de gerekli desteği Ziraat Bankası’na sağlamalıdır”

-“Çiftçimiz, yüzde 5’lik devlet desteğine rağmen aylık 419 lira 49 kuruş olan sigorta primini ödemekte zorlanıyor. Prim ödeme gün sayısı 15 güne düşürülmeli, çiftçimize yıpranma hakkı verilmelidir”